Over iMusic


Deense webwinkel voor muziek, merchandise, films en boeken sinds 2005iMusic is in 2005 opgericht in Aarhus C met de wens om een van de grootste selecties CD's en DVD's op de Deense markt aan te bieden. En dat is gelukt! Ons bedrijf is snel gegroeid in de jaren sinds de oprichting, net als onze ambities, en in de jaren daarna hebben we ons assortiment uitgebreid met vinyl, boeken, K-pop en merchandise van zowel binnen als buiten de Deense grenzen. Vandaag de dag hebben we een van de grootste assortimenten in Scandinavië.

Sinds 2018 hebben we het bedrijf uitgebreid met een fysieke winkel waar we onder andere vinyl, K-pop en cd's verkopen. Vanwege onze enorme groei zijn we in 2021 verhuisd van ons adres in Aarhus C naar een groter pand in Risskov en hebben we tegelijkertijd onze fysieke platenzaak uitgebreid - met een primaire focus op vinyl en K-pop.

Onze webwinkel breidt uit naar buitenlandse marktenIn 2010 werd iMusic geselecteerd als leverancier voor de contracten van SKI (Statens og Kommunernes Indkøbsservice) voor levering aan bibliotheken en scholen. Er kwamen nieuwe contracten bij en van 2012 tot 2016 traden we op als de belangrijkste leverancier van muziek aan de bibliotheken in Denemarken. In 2016 won iMusic het contract voor de levering van alle Deense boeken, films en spellen aan de bibliotheken en schoolbibliotheken, en in de periode van 2016 tot 2021 leverden we meer dan 4 miljoen boeken aan de Deense bibliotheken en schoolbibliotheken vanuit ons magazijn in Risskov. Zo bieden we zelfs een enorm assortiment aan Deense, Engelse en internationale boeken in onze webshop.

Begin 2021 hebben we besloten om de activiteiten te concentreren op onze webshop, imusic.dk, en deze verder uit te breiden naar buitenlandse markten. De Noren, Duitsers en Zweden waren de eersten die ons verwelkomden, en sindsdien hebben we tevreden klanten in meer dan 30 landen, die toegang hebben tot onze website op verschillende domeinen en in verschillende talen (imusic.dk, imusic.no, imusic.de, imusic.es, imusic.co, imusic.br.com, imusic.uk, imusic.ca, imusic.ch, imusic.fi, imusic.fr, imusic.be en imusic.se).

Een van de grootste webwinkels in Scandinavië - maar met een uitstekende en persoonlijke klantenserviceOnze snelle ontwikkeling heeft plaatsgevonden in een markt die regelmatig als verliezer wordt beschouwd in de concurrentiestrijd tegen de digitalisering. De verklaring voor het feit dat iMusic door de jaren heen is blijven groeien, is dat we ons leveranciersnetwerk voortdurend uitbreiden, zodat onze selectie van producten tegenwoordig tot de grootste in Europa behoort, met vele miljoenen producten op de website. Dit zorgt ervoor dat we zowel populaire als niche-artikelen, en zowel nieuwe als zeldzame artikelen, altijd tegen geweldige prijzen kunnen aanbieden. Als één leverancier de goederen niet kan leveren, hebben we een lange lijst met alternatieven die we kunnen gebruiken. Onze website wordt dagelijks bijgewerkt met gegevens van onze leveranciers, zodat zowel afgeprijsde artikelen, overstock, nieuwe releases en dergelijke op de website beschikbaar zijn op bijna het exacte moment dat onze leveranciers ze aankondigen.

Bovendien streven wij er ondanks onze voortdurende groei voortdurend naar om met beide benen op de grond te blijven staan en persoonlijke klantenservice te bieden, waarbij oprechtheid en passie centraal staan - altijd met de wens om de beste service aan de individuele klant te bieden. Dit weerspiegelt zich in onze hoge Trustscore op Trustpilot.

Of u nu op zoek bent naar boeken, muziek, films of merchandise - welkom bij iMusic!